Gyakori kérdések

Rétegvastagságmérő autó vásárlóknak

rétegvastagságmérő autó kereskedőknek

rétegvastagság mérők ipari alkalmazásra

rétegvastagság mérő speciális feladatokra

Gyakori kérdések

  • Mit jelent a ferromágneses hordozón való mérés? +

    A legtöbb rétegvastagságmérő műszer két mérési elvet használ, ezek egyike a ferromágneses elv, jelzése F. A mérés során a műszer valójában azt méri, hogy a mérőcsúcs milyen messze van a mérés pillanatában a ferromágneses hordozótól, lemeztől. Ferromágneses fém jellemzően a vas és az acél. A ferromágneses elvvel bármely nem ferromágneses réteg mérhető, legyen az fémes vagy nem fémes, így alkalmazható a rétegvastagság mérő festékek, lakk, de akár horgany, vagy króm réteg mérésére is. Read More
  • Mit jelent a nem ferromágneses hordozón való mérés? +

    A legtöbb rétegvastagságmérő műszer két mérési elvet használ, ezek egyike az örvényáramos elv, mellyel nem ferromágneses fém hordozón mérhetünk. Jelzése N, vagy NF. A mérés során a műszer valójában azt méri, hogy a mérőcsúcs milyen messze van a mérés pillanatában a nem mágnesezhető fém hordozótól, lemeztől. A hordozónak minden esetben fémnek kell lennie, így lehet alumínium, réz, stb. Az örvényáramos elvvel bármely nem vezető réteg mérhető, így festékek, lakkok, alumínium oxid (elox), stb. Read More
  • Tippek rétegvastagságmérő kiválasztásához +

    Teljes rétegvastagságmérő kínálatunk 3 tucat műszernél is többet tartalmaz. Hogyan válasszuk ki az adott feladatra leginkább megfelelőt?   Az alábbi kérdések segítségével specifikálhatjuk leendő műszerünket:   1. Mérési elv és méréstartomány kiválasztása - hordozó anyaga (ferromágneses F /vas, acél/, nem ferromágneses N /alumínium, réz, stb./, vagy mindkettő FN). - bevonat típusa, várható vastagsága (fémes bevonat, műanyag alapú festék, oxidréteg, stb. vastagsága -tól-ig) /További információért a mérhető hordozó-bevonat párokhoz, olvassal el mérési elvekkel foglalkozó cikkeinket!) 2. Pontosság meghatározása - elvárt pontosság (bizonylatolni kívánják a méréseket? = 1% pontosság, belső ellenőrzésre - az ár fontosabb? = 3-5%)   3. Mérőfej - külső vagy beépített mérőfej (Kis felületekhez, pontosabb méréshez külső mérőfejet javaslunk. Ugyanakkor a beépített mérőfej lehetővé teszi az egykezes kezelést.) 4. Funkcionalitás - átlagérték számítás a gyort végeredmények érdekében, az emberi hibalehetőség csökkentésével - PC kapcsolat a dokumentáltság biztosításához - Magyar nyelvű menü a könnyű kezelhetőség érdekében - stb.   Örömmel segítünk telefonon a fentiek egyeztetésében!
  • 1

Mit jelent a nem ferromágneses hordozón való mérés?

A legtöbb rétegvastagságmérő műszer két mérési elvet használ, ezek egyike az örvényáramos elv, mellyel nem ferromágneses fém hordozón mérhetünk. Jelzése N, vagy NF.

A mérés során a műszer valójában azt méri, hogy a mérőcsúcs milyen messze van a mérés pillanatában a nem mágnesezhető fém hordozótól, lemeztől.

A hordozónak minden esetben fémnek kell lennie, így lehet alumínium, réz, stb.

Az örvényáramos elvvel bármely nem vezető réteg mérhető, így festékek, lakkok, alumínium oxid (elox), stb.

Ügyfélszolgálat

Hívja munkatársunkat bizalommal!

06 1 445 05 95Műszervilág

További mérőműszerekért látogassa meg műszeráruházunkat!

Műszervilág.hu

 

Kosár

 x 
A kosár üres

Előnyök Önnek!

”2 Sok rétegvastagság mérőt két év garanciával kínálunk! Vásároljon megbízható terméket, hogy elkerülhesse a későbbi bosszúságot!
A garanciális időszak hossza minden termékoldalon megtalálható.
További információk

Elégedettségi garancia

100% elégedettségi garancia Nem biztos benne? Nincs miért aggódni. Ha Ön fogyasztóként nem elégedett a termékkel, küldje vissza két héten belül, és mi visszafizetjük a vételárat.
További részletek és feltételek

Német minőség

Német minőség A műszerek jelentős részét az EU-ból, ezen belül nagyrészt Németországból szerezzük be, hogy garantálhassuk azok minőségét és megbízhatóságát! Adott termék esetében érdeklődjön!

Szállítás 24 órán belül!

Szállítás 24 órán belül! Raktáron lévő termékeinket legkésőbb a következő munkanapon átadjuk a futárnak. Ha rendelését délig eljuttatja hozzánk, a raktározott termékeket még aznap elküldjük - a következő munkanapon már használhatja is!